Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Uryvek z e-mailu se svolenim pisatelky:

"Dobrý večer, pane Michale. Já naopak od "manažerky" paní Strouhalové Váš článek velmi oceňuji. Dnešní doba s nesmyslným psaním individuálních plánů (nejen v domovech důchodců) je pro mě nepochopitelná. Nakonec, jsem ráda, že už jsem starší a nemusím se podřizovat těmto současným zhovadilostem. Slyšela jsem od známé, že podobné kraviny probíhají i v zaměstnání - vedoucí si Vás pozve, individuálně, do kanclu, a přesně podle nějakého papíru Vám pokládá otázky typu "jakou známkou se oceňujete", odpovědi si zapisuje.... Nejhorší je šťourat se někomu do života, když o to sám nestojí."

Jarmila Černá

2 0
možnosti

Chtěla bych panu Pohankovi poděkovat za podnětné názory ve všech posledních článcích. V mnohém má pravdu. Práce v pomáhajících profesích určitě není jednoduchá a situace v péči o bezmocné není růžová. Co s tím ale dělat? Máme dvě možnosti. Pan Pohanka nám svou pracovní fluktuací ukazuje jednu z nich: nechat bezmocné bezmocnými, jít prodávat třeba rohlíky a svědomí utišit článkem. Mnohem obtížnější je za bezmocné bojovat, měnit stoleté vzorce myšlení, měnit celý systém ústavní péče. Možná to jde pomalu, možná to občas bolí, ale rozhodně to má smysl. Jsem ráda, že máme ve svém týmu lidi, kteří bojují tím druhým způsobem a společně se nám daří zmírnit bezmoc bezmocných. Mimochodem, jsem jeden z těch manažerů, který má desetiletou praxi v utírání zadků.

1 1
možnosti

Chtel bych pani Strouhalove podekovat za skvele individualne naplanovany diskuzni prispevek. Velmi me tesi, ze jsou pro ni inspirativni me nazory, a preji ji hodne uspechu v zasluzne kancelarske praci, ktera posouva latku ceske geriatricke pece do zavratnych vysin. Uzivatele i jejich rodiny slzi dojetim a kolektiv, co za pani Kristinou bezmezne stoji, rovnez. Zato my fluktuanti, kteri nechavame bezmocne starousky na holickach, jsme naopak vredem na tvari socialni prace! Hanba nam!

4 0
možnosti

Ponurý čteníčko, pokud přistoupím na kontext, tak už asi budu muset raději akceptovat i to, že asi nenávidím smrt neprávem, bo je to nejjistější obrana proti mnoha nemocem a svízelům....a živoření v eldence atd.;-D

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS