Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P84e39t97r 97S77k49á53c38e63l

25. 4. 2019 22:21

Díky za popisný článek, jde o kamínek do mozaiky současného zacházení s přestárlými lidmi. Nic se nemá přehánět - totiž politici se chlubí zvýšeným věkem dožití, ale stále platí: Dali jsme sice léta životu, ale nedali život létům. Tak nějak tohle již formuloval V.Hugo. Příklad - v Domově pro seniory jsem navštěvoval vzdáleného příbuzného, te byl v pohodě, došel ke stolu s jídlem, apod. Ale, vedle ležel několik roků býv. "hrdina socialistické práce" z jistého podniku. Všechny jeho tělesné potřeby konal jen s pomocí personálu. Tohle je úcty-hodný život? Perlička nakonec - za ním a dalšími o volbách nezapomněli přijít, aby volili. Přitom nevědí ani, "která bije". Zdravého rozumu je nám třeba...

0 0
možnosti
PK

,,no stáří je v mnoha případech velmi nedůstojné a ten konec v LDnce.....

1 0
možnosti
BK

R^, u vašich blogů se člověk fakt nenudí;-). Pracovala jsem kdysi v podobném zařízení. Na tragikomické příběhy jsem tam měla kolegyně. Obzvláště jednu, která se pomilovala v noci na pokoji s jedním dědou. Žalovali pak na ně ráno klienti:-). Před akcí se řádně připili vínem a tudíž nevnímali, že dědouškové nespí;-O:-).

2 0
možnosti
MP

Ale no tak to byla ucinena sestricka z Kramarov. "Mila, ticha, super picha infuzie, injekcie..." To jsou proste komplexni zdravotne socialni sluzby, jam maji byt!R^ Vase zarizeni sice trochu predbehlo dobu i moznosti tohoto statu, kazdopadne od vas na nej uvitam kontakt ;-D

1 0
možnosti
Foto

Trávím téměř denně 2-3 hoďky v Alzheimer centru u nás ve Zlíně, kde mám sestru.A přiznám se,že mi to dává pekelně zabrat a obdivuji milý, vstřícný a trpělivý personál.Maminku se stejnou diagnozou jsem opatrovala doma,tenkrát žádná centra nebyla..pak se mi podařilo sehnat paní,která ji hlídala když jsem byla v práci, ale i tak jsme i hořeli i byli vyplaveni. Takže vím jak záslužná je Vaše činnost, kolik trpělivosti potřebuje a obdivuji VásR^.

8 0
možnosti
MP

Pani Ladislavo, moje cinnost mozna zasluzna byla, uz ale delam neco jineho. Ne ze by mi vadili potrebni, ale kvuli systemu jsem to nedal. Prectete si aspon jeden z mych clanku o tom, co se v nekterych zarizenich deje, a pochopite proc. Nicmene dekuji, pekny vecer.;-D

0 0
možnosti
Foto

Karma. Hezký, smutný i veselý. Držím Vám palce a hlavu vzhůru. R^

1 0
možnosti
MP

;-DJste mily, spolecne uz drzme palce jinym, ja na ty podivne praktiky v socialnich a zdravotnich zdravotnich zarizenich a sluzbach uz nemel nervy (viz mych 6 predchozich clanku). Diky

0 0
možnosti
AC

Pěkné počtení.

Se zájmem jsem pročetl i některé Vaše články z minulé série, kterou jste zde zmínil a jež mi tenkrát unikla. To je velice smutné čtení.

Když budu komentovat předešlé články, nedá mi to se Vás nezeptat, co si Vy osobně myslíte, že je hlavní příčinou těchto mizivých podmínek na LDNkách a jiných geriatrických zařízeních. A jaké si myslíte, že je řešení..?

Jinak shodou náhod jsem nedávno vzal přechodně práci sanitáře/ošetřovatele na jednom okresním interním oddělení (nemám ještě kvůli stážím dokončenou školu), tak jsem docela zvědavý. :-)

2 0
možnosti
MP

Co je pricinou a jake je reseni? To je na mnohastrankovy elaborat a castecne je odpoved v tech clancich. Velmi lapidarne a obecne receno, pricinou se mi jevi bazirovani na blbostech na ukor dulezitych veci a zejmena zdraveho selskeho rozumu. Jdete na internu coby sanitar i na nocni? V tom pripade jsem zvedavy, jrstli tam taky budete umyvat pacienty ve 4 rano, jako se to deje v desitkach jinych zarizeni, coz je letita praxe, kterou mi hlava nebere. Reseni? Mene byrokracie a vice zdraveho rozumu. A samozrejme penez, ale to by se zase muselo mene krast, coz v dohledne dobe nepredpokladam.

2 0
možnosti

Michale, a co byste chtěl dělat víc? (viz minulá diskuze:-))

Jste člověk pevných nervů. To je znát i "z jiných blogů"...

1 0
možnosti
MP

Clovek pevnych nervu? Marie, ja nedam bez neurolu ani ranu, ale diky

1 0
možnosti
Foto

To je krásný blog!R^Já na toto téma častokrát hovořím s kamarádkou, která v podobném zařízení pro seniory pracuje. Ona má ke všem těm starým lidem nádherný vztah a mají ji tam fakt rádi. Někdy ze sebe potřebuje dostat ten přetlak smutku, který je v těch místech přirozený a začne vyprávět historky, v nichž stařenky i stařečkové vystupují coby lišáci s velkým smyslem pro humor. A to se pak smějeme i brečíme zároveň.

Musím jí Váš blog dát přečíst, určitě ho ocení. Hlavně tu příhodu, jak jste nosil babičku, co mohla chodit.R^V

10 0
možnosti
MP

Zdenicko, jste slunicko jako vzdy, dekuji;-DR^V

1 0
možnosti
Foto

J84a83n 26Š68i60k

21. 4. 2019 14:20

Což jen svědčí o tom, že sranda je všude. Klidné prožití velikonočních svátků Michale

3 0
možnosti
MP

Tak tak Honzo. I v Buchenwaldu byla, i kdyz to zni neuveritelne. Pekne svatky i vam ;-D

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS